Sommaren 2010

Ordföranden har ordet sommaren 2010

De första studenterna på Withalaskolan som tog examen 1960 har jubilerat på skolan.

Fredagen den 7 maj 2010 jubilerade 24 studenter från 1960, nästan exakt på dagen 50 år efter sin examen.

Gun Arfwidsson, Sibylla Petersson och Birgitta Zakeusson stod som arrangörer för eftermiddagen på Withalaskolan och kvällen i Ramkvilla.
Den mest långväga gästen var Gunilla Morris, född Wyttner, boende i New York. Hon hade tagit flyget över Atlanten ENBART för att vara med och jubilera och Withala- och Samrealskolans Vänner bugar, gratulerar och tackar för en så härlig inställning. De som deltog i 50-årsjubilet kom från Kiruna i norr till Lund i söder.
En som kände sig riktigt hemma på skolan var Ingemar Petersson, som varit anställd vid skolan i närmare 30 år. Ett par som varit på skolan helt nyligen var Torgny Samuelsson och Georg Frisk. Den gången underhöll de med sång och musik vid namngivningen av ”Rum Lars Gunnar Erlandson”. Lars-Gunnar var också med vid jubileumstillfället förstås.
Vänföreningen tackar för att ni jubilerade på skolan och säjer: ”Välkomna tillbaka när ni firar nästa gång – antingen det blir 51- 55- eller 60 årsjubileum”.

Nu är det också på gång att Withalaskolans sista studenter jubilerar i år. De tog studenten 1970. Ann-Sofie Johansson, Gun-Britt Sabelstierna och Tomas Nyström står bakom arrangemanget och arbetar för högtryck för att det verkligen ska bli av. Blir det av säger Vänföreningen: ”Lycka till med ert 40-årsjubilem”!

Withala- och Samrealskolans Vänner har, vartannat år, åren 2004-2008 haft ett större arrangemang såsom århundradets Galakväll, Den STORA Skolfesten och Nostalgiafton med Thorleif. Vi kommer framöver att ta ut svängarna något och i stället köra vart tredje år – alltså 2011 och 2014. Däremellan kommer vi förstås att bjuda på andra trevliga aktiviteter och redan till hösten blir det minst sagt en spännande namngivning. Det är Arne Jacobsson f d redaktionschef på Vetlanda-Posten och mannen bakom böckerna ”Tusen år i Vetlanda” del I från 1995 och del II från 2009, som kommer att få ett rum uppkallat efter sig. Arne var elev vid skolan i början på 1930-talet och arbetade på V-P mellan 1934-1985. Vi återkommer med datum för högtidligheten.

I det tysta arbetas det hela tiden på skolans dokumentation och vi har två ”utomstående” medlemmar och vänner att tacka för ett fantastiskt arbete i sammanhanget. Det är Göran Wennestam och Sven Melin som hjälper oss med tidningsurklipp från 1904 till dags dato. Vi har också två stycken i styrelsen som sedan ser till att det blir album av Görans och Svens klipp och det är arkivarierna Kerstin Nilsson och Solvej Helander Mörnefält. Hjärtligt tack alla fyra!

Som jag nämnde i vårbrevet var det även andra som jubilerade på skolan under maj 2010 och vi hoppas att ni hade trevligt. (Se Ordföranden har ordet våren 2010).
Vänföreningen kan hälsa en ny styrelsemedlem välkommen. Det är Michael Samuelssson, en gång i tiden elev vid skolan och sedan ca 20 år lärare vid skolan i bland annat matematik. Välkommen i gänget Michael!

Hoppas Du som läser vår hemsida, sprider budskapet till vänner, bekanta och gamla skolkamrater att Withala- och Samrealskolans Vänner finns och att de hittar oss på wsv.se . Det är tyvärr många f d elever och personal som INTE vet att föreningen existerar. Trevlig sommar önskas alla våra läsare och gå in på wsv.se då och då så att Du är uppdaterad!

/Bosse Heindorff. Ordförande i Withala- och Samrealskolans Vänner.bosse.heindorff@telia.com

PS Tidigare brev från ordförande kan Du hitta på sidan Minnenas kammare DS

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.