Vintern-våren 2011

Ordföranden har ordet vintern-våren 2011 

Snart drar det ihop sig till årsmöte för Withala- och Samrealskolans Vänner som hålls den 9 april 2011. Vi är nöjda med det gångna verksamhetsåret men framför allt blickar vi framåt.

På årsmötet kommer den sista korridoren under överskådlig tid att namnges. Det är C 21-korridoren som kommer att namnges till ”Korridor Martin Virstedt” efter skolans rektor 1940-1954. Virstedt kom att fortsätta sin lärargärning många år även efter rektors-pensioneringen. På examensdagen 1961 firade han 100 terminer som pedagog med släkt och kollegor på Grands Konditori. Vid namngivningen, den 9 april på Withalaskolan, kommer det som vanligt att bli ett högtidstal. Det är, Bruno Robeling, elev vid skolan under Virstedtepoken. Bruno är f d ordförande i Vetlanda Kommunfullmäktige bland annat och numera ordförande i Hembygdsföreningen Njudung. Bengt Lernefur kommer att stå för underhållningen denna eftermiddag.

Under hösten kommer Withala- och Samrelskolans Vänner att arrangera en helkväll som vi kallar ”Show med Stefan och Kim”. Det finns som alltid när vi har något arrangemang av detta slag en koppling till Withalaskolan. I detta fall är det förstås Stefan Arwidsson som har varit elev vid skolan en gång i tiden. Dessutom har de vid detta tillfälle en gästartist med sig och det är Catrine Fundin. Catrine har faktiskt varit med på Withala- och Samrealskolans Vänners alla tre stora arrangemang. Det började 2004 med ”århundradets Galakväll” där hon framträdde med sin son Pontus. Därefter var hon med på ”Den STORA skolfesten” 2006. Slutligen sjöng hon tillsammans med Thor-Leif när de besökte vänföreningen 2008. Catrines bror Jörgen är ju trummis i Thor-Leifs sedan många år. Catrine har förstås också varit elev vid Withalaskolan.

Under det kommande verksamhetsåret blir det som vanligt ett antal årskullar och/eller klasser som kommer att jubilera vid skolan. Det vi vet i skrivande stund är att den andra studentkullen på skolan, den från 1961, kommer att fira 50-årsjubileum på skolan under våren 2011. Den första studentkullen, från 1960, var på skolan och firade 50-årsjubileum förra året. En trevlig tradition är påbörjad och som vi hoppas ska fortsätta.

På tal om jubileum. Ni som tog examen vid skolan 1941, 1951, 1961, 1971, 1981, 1991 och 2001 har ju en fantastisk möjlighet att jubilera på ett trevligt sätt genom att lägga ert jubileum i samband med Stefan-Kim kvällen den 8 oktober 2011. även ni som tog 1946, 1956, 1966, 1976, 1986 och 1996 kan ta en jubileumsfest då det ju inte behöver vara jämna tiotal år vid ett jubileum. Varför måste det förresten vara ett jubileum? Det går ju att träffas även om man började eller slutade på Withalaskolan vilket år som helst! Beställ 10 biljetter eller fler tillsammans så får ni eget bord vid måltiden och beställer ni 25 biljetter eller fler så får ni eget rum! Kom igen nu och ha kul på ett smidigt, trevligt och billigt sätt!

På återseende den 9 april och den 8 oktober – och Du, biljetterna till årsmötet den 9 april tar inte slut men det gör de förhoppningsvis till den 8 oktober 2011, Withala- och Samreal-skolans Vänners kanske största showkväll någonsin, så agera direkt och beställ biljetter idag!

Hälsningar och handslag Bosse Heindorff, ordförande i Withala- och Samrealskolans Vänner.

bosse.heindorff@telia.com

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.