Referat och bilder från årsmötet 2010

Bilder och referat från Withala- och Samrealskolans Vänners
namngivning av ”Rum Lars-Göran Frisk” i samband med årsmötet 2010-03-20 

Frisk1[1]

Frisk5[1]

I samband med årsmötet den 20 mars 2010 namngavs det sista klassrummet i E. J. Levin-korridoren till ” Rum Lars-Göran Frisk”. Hedersgäster var Lars-Görans syster Yvonne och hennes man Magni Svensson.

I hälsningsanförandet sa föreningens ordförande Bosse Heindorff att Lars-Göran var och är mer än tio år efter sin bortgång en s k kändis. Detta att vara kändis är dock inte kvalificerande för att bli namngiven på Withalaskolan. Däremot att vara erkänd nationellt för att vara framstående inom sitt gebit är kvalificerande. Erkänd, det var Lars-Göran Frisk i allra högsta grad liksom de tidigare namngivna i samma korridor Lars Gunnar Erlandson, Lennart Stenflo och Jan Olof Stenflo.
Frisk3[1]
Klasskamraten, från första klass 1950 till realexamen 1960, Åke Persson talade om deras gemensamma skolår. Åke berättade att de började på Centralskolan 1950 för Anna Pettersson under två år och avslutade sin gemensamma skoltid under Harald Sjöbergs klassföreståndarskap under samtliga fyra realskoleåren. Läs Åke Perssons hela tal.

Arbetskamraten Börje Ohlsson berättade om när det begav sig på Fribohus där de båda var anställda och när Lars-Göran första gången på en personalfest fick träffa Zara Leander vars skivkollektion han hade komplett. Det blev stort kramkalas så som det anstod en stjärna som Zara.

Avslutningsvis sa föreningens ordförande: ”Härmed namnger vi detta klassrum till Rum Lars-Göran Frisk”.
Frisk4[1]

Frisk2[1]

Frisk7[1]

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.