Den stora skolfesten

Withala- och Samrealskolans Vänner lät än en gång en nostalgibomb brisera!
Två år efter den minnesvärda ”Århundradets Galakväll” var det dags för Den STORA skolfesten 2006.
dss1

Efter det att ordförande Bo Heindorff hälsat välkommen, tog programledarna Leif och Thomas Erlandsson över. 

dss2

Nostalgin stod i första hand Görel Ivarsson Wallis, som ackompanjerades av sin man Roger, och Bröderna Volt för. Görel var Vetlandas stora sångbegåvning på scenen i slutet av 50-talet och början av 60-talet. 
Bröderna Volt var stadens stolthet en bit in på 60-talet och turnerade med både Ove Törnqvist och Emile Ford.

dss3dss4

Inte mindre än sex stycken ur Vetlandarevyn deltog. Vi fick se Cathrine Fundin, en rutinerad sångerska, spexare, som tillhör andra generationen underhållare i Vetlandabygden. Anette Andersson, revyns dansstjärna under alla åren, visade att hon verkligen kan sjunga också. Kvartetten Thor-Björn Johansson, Cidde Viberg, Doddan Åberg och Rolle Karlsson kan också både sjunga, dansa och framföra dialoger och monologer. Alla, utom Rolle, har ett förflutet som elever vid skolan. Rolle får räknas som gästartist trots hans stora rutin på just scenen i Withalasalen.

dss8dss6dss7

Alla som var med på galakvällen 2004 kommer förstås ihåg Svetlana Driagina vid flygeln. Hon var tidigare musiklärare vid skolan och är numera bosatt i Sandviken. Skönsjungande Julia Jonsson, som 2004 var elevrådets ordförande och samma sommar sjöng tillsammans med Barbados, var båda med även denna gång. 

Sara Tullberg var engagerad när eleverna firade 100-årsjubileum och då fick taket att mer eller mindre lyfta med Lena Ph:s ”Det gör ont”. Denna kväll hade hon valt lite lugnare musik. 

dss9

Man ändrar inte på ett vinnande koncept. Därför bestod orkestern, precis som under Galakvällen, av Lars Jonsson och Mats Gräns under ledning av Peter Hedström. Under dansen fick de förstärkning av Leif och Thomas Erlandsson, som hjälpte publiken att hålla takten tillsammans med fyra stycken vokalister, nämligen Anette, Cathrine, Julia och Sara. 

orkestern

Efter showen i Withalasalen blev det mingel och mat för 245 personer på två olika ställen, ett nere vid nya uppehållsrummet och ett uppe i matsalen.


dss14dss11
dss13

Klockan 21.30 drog dansen igång och någon gång vid 01.00 ”gick vi så sakta hem genom stan`”. 

Idel belåtna besökare framförde önskemål om ny fest för Withala- och Samrealskolans Vänner om två år. Framtiden får utvisa hur det blir.


svetlanasarat3julianycathrine_fdss10dss16

Den stora skolfestens sponsorer och supportrar var:
Blomsterkvasten       Njudungs Bil AB        Carpenter        Papyrus        Conditori Cecil
Qubic Reklam        ICA Kvantum        Leksakslagret      Swedbank        Vetlanda Energi & Teknik AB
NORDEA        Nordiska Kristall

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.