Nostalgiafton med Thorleifs 3 oktober 2008

nostalgiafton48
thorleifs
Nostalgiaftonen blev succé!

Fredagen den 3 oktober blev ytterligare en milstolpe i Withala- och Samrealskolans Vänner” nostalgisamlande”. Thorleifs, som på 60-talet ofta spelade till dans på Withalaskolan, gästade föreningen.
tl2008_1x

Kvällen började i Withalasalen med scenframträdande av Thorleifs, som spelade några av sina mest kända hits. Thorleif Torstensson berättade trevligt mellan musikstyckena. Bland orkesterns medlemmar finns de f d Withalaeleverna Jörgen Löfstedt och Hans-Willie Magnusson som hade många ”gamla” klass- och skolkamrater i publiken.
tl2008_2x

I Thorleifs ingår också Kim Lindahl, uppvuxen i Åseda med släkt i Vetlandabygden, och Magnus Franzén från Rostock (!) utanför Emmaboda.
tl2008_4x

Scenuppträdandet i Withalasalen avslutades med ”Gråt inga tårar”.
tl2008_3x

I denna låt fick Thorleifs förstärkning av Jörgens syster Catherine Fundin samt av hela publiken i refrängen. Thorleif blev mycket imponerad av publikens insats.

tl2008_6x

Efter mat och trevlig samvaro, under ca 1 timma, startade dansen i skolans matsal. Publiken visade sig vara mycket dansant. Alla njöt av att få dansa till ett av Sveriges bästa och populäraste dansband genom tiderna.

 

tl2008_5x

Hits som publiken fick lyssna och dansa till under kvällen var bl a ”Gråt inga tårar”, ”Och du tände stjärnorna”, ”En liten ängel”, ”Med dig vill jag leva”, ”Skicka mig ett vykort”.
Den sistnämnda låg just då 1:a på Sveriges Dansradio för 31:a veckan. Den har också blivit utsedd till ”Årets låt 2007” på Kalaslistan och till ”Årets låt 2008” i Guldklaven i Malung.

I samband med scenframträdandet utlottades 3 stycken CD-skivor med titeln ”Våra bästa år”. Precis så kände sig säkert många i publiken när de vandrade nöjda hemåt i natten.

Läs program för Nostalgiafton med Thorleifs

Läs texten vi sjöng tillsammans med Thorleifs

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.