Hösten 2011

Ordföranden har ordet hösten 2011 

Då har Withala- och Samrealskolans Vänner haft sin fjärde stora medlemsfest som gick av stapeln den 8 oktober 2011. VILKEN FEST!!! Supermusikalisk totalshow med Stefan & Kim, Mr. Frisk och Cathrine Fundin som gästartist, kan inte kallas för något mindre än FULLSTÄNDIG, TOTAL SUCCÉ! En kväll som de 350 medlemmarna aldrig kommer att glömma, vill jag påstå! Alla var lyriska över de två showerna, som höll på i över två timmar sammanlagt!

En av föreningens manliga medlemmar sa så här om kvällen: ”Jag upplever Stefan & Kim som en supermodern variant av Victor Borge”. En kvinnlig medlem sa efter showen. ”Det värsta är att det inte går att förklara på jobbet på måndag hur otroligt, otroligt bra showen var, för den måste ses”. Två härliga sammanfattningar av en Supermusikalisk totalshow en lördagskväll i Vetlanda i oktober 2011.

Stefan Arwidson kom tillbaka till sin hemstad och sin gamla skola, där han alla redan under skoltiden många gånger uppträdde på Withalasalens scen. Nu hade han förstås med sig parhästen sedan ett kvarts sekel Kim Strandberg och Cathrine Fundin, Vetlanda egen revyprimadonna, som gästartist. En trio som fick publiken i den fullsatta salongen att gång på gång få visa sin uppskattning genom stående ovationer. Vi får heller inte glömma Mr Frisk, Mattias, annonserad som världens minsta Big Band och ljud- och ljusmannen Janne,som hjälpte till att fullborda succén. Det känns som en ynnest att få ha varit med om att arrangera Supermusikalisk totalshow med Stefan & Kim för våra medlemmar och jag vill tacka alla de medverkande på scenen och även vår egen Anki Lernefur, som så proffsigt förmedlade styrelsens olika budskap i Withalasalen. Jag är också tacksam för att logistiken med bordsplaceringar, mat och kaffe under kvällen fungerade så friktionsfritt som vi hade försökt att planera för.

Föreningens fortsatta verksamhet, är ett årsmöte framåt vårkanten och så kommer vi med på arkivens dag hösten 2012. Vår tanke är, att vi är med där och visar upp vårt arkiv var tredje år, då det hela tiden skänks saker som ansluter till skolans över 107-åriga historia. Någon namngivning finns också med i planeringen men vi vet just nu inte om den blir inom årets eller kommande års verksamhet.

Tack alla medlemmar för året 2011. Jag vill önska alla en riktigt härlig höst med mycket lövräfsning och annan trevlig motion!

Bosse Heindorff, ordförande i Withala- och Samrealskolans Vänner.

bosse.heindorff@telia.com

Withalaskolans Vänner är en förening som vill sprida kunskap om och uppmuntra till forskning om skolans historia.